Kerem İle Aslı Konusu

Kerem İle Aslı izle, filmi izlemek için Hemen İzle tuşuna basarak izleyebilirsiniz.

Senaristliğini ve yönetmenliğini Orhan Elmas’ın yaptığı film 1971 yılında sinema severlerle buluşmuştur. Efsane halk öykülerinden biri olan Kerem ile Aslı’nın yaşadıkları öyküden beyaz perdeye uyarlanan filmin başrollerinde Kadir İnanır, Fatma Girik, Ruha Yurdakul ve Hayati Hamzaoğlu yer almıştır. Birbirlerine büyük bir tutkuyla aşık olan bu iki kişi bir türlü kavuşamaz ve yaşadıkları acı kendilerini çekilmez bir acının içine sürükler.

Devletin başında bulunan yüce Hakan’ın bir oğlu olmaz ve soyunu devam ettirecek bir oğlunun olmaması onu acı içinde düşündürmektedir. Tahtını devredeceği bir oğlu olmadı için yetkisini vezirine vermiştir ancak vezir halka zulmeden kötü karakterli biridir. Vezir halktan vergi toplamak amacıyla işkence yapar hatta öldürmeye başlar. Bu sırada Hakan’ın yardımcısının da çocuğu olmaz. Bir gün karşılarına ak sakallı çıkar. Ak sakalları onlara bir elma verir ve bu elmayı ikiye bölüp eşlerine yedirmelerini söyler. Bunun karşılığında Hakan’ın görevlendirdiği vezir halka zulüm etmeyi bırakacaktır.

Hakan bunu kabul eder ve dediklerini yapar ancak vezir halka eziyet etmeye devam eder. Bunun üzerine ak sakallı tekrar kendisine görünür ve Hakan’ın bir kızı yardımcısının ise bir oğlu olacağını söyler. Hakan’ın kızı Aslı ve yardımcısının oğlu olan Kerem birlikte kardeş gibi büyür ve birlikte büyürler. Kerem rüyasında sürekli Aslı’yı görmektedir ancak bunu asla dile getiremez çünkü o hükümdarın kızıdır. Aslı’da Kerem’i rüyasında görmektedir ancak o da hissettiklerini ona açıklayamaz. Bu sırada ikisine ak sakallı görünür ve Aslı’ya kılıçla değil ev işleriyle ilgilenmesi gerektiğini, bunu Tanrı’nın emrettiğini söyler.

Bu olay üzerine birbirlerine rüyalarından bahsederler ve aşklarını ilan ederler. Ancak kendilerini bekleyen büyük engeller vardır ve Hakan kendisini erkek gibi büyüttüğü kızının yeni halinden öfke duyar. Veziri huzuruna emreder ve kızının esir alınmasını söyler. Aslı’nın esir olduğu yerden kaçıp gizli bir bölgede Kerem ile buluştuğunu gören vezir bunu hemen hükümdara söyler. Hükümdar kendisine yetki verir ve Kerem’in en ağır işkenceyle cezalandırılmasını emreder. Kerem ile Aslı ayrı düştükleri bu dönemde hem beden hem ruh açısından oldukça zayıf düşmüşler ancak birbirlerine olan sevgilerini hiç kaybetmemişlerdir.

Vezir kızının kendisiyle evlendirilmesi konusunda Hakan’ın kanına girmeyi başarmıştır ancak Aslı bunu kabul etmez. Vezir eğer teklifini kabul etmezse Kerem’in idam edileceğini söyler. Aslı, Kerem’in serbest bırakılması şartıyla evlenmeyi kabul eder. Birlikte kaçmaya çalıştıkları sırada vezirin adamları tarafından etkisiz hale getirilir ve ikisi de hayatını kaybeder.

Kerem İle Aslı Oyuncuları, Yönetmeni ve Ekibi

Acting

İlk yorum yapan siz olun “Kerem İle Aslı”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Henüz inceleme yok.