Müttefik Konusu

Amerika ve Birleşik Krallık ortak yapımı olan film ilk olarak 9 Kasım 2016 tarihinde izleyici karşısına çıktı. Aksiyon ve gerilim türünde olan filmin yönetmen koltuğunda Robert Zemeckis oturuyor. Filmin oyuncu kadrosunda ise Brad Pitt, Marion Cotillard, Jared Harris, Matthew Goode, Lizzy Caplan, Anton Lesser, August Diehl, Camille Cottin, Charlotte Hope, Marion Bailey, Simon McBurney, Daniel Betts ve Thierry Frémont yer alıyor.

1942’de İkinci Dünya Savaşı’nın yaşandığı sırada, istihbarat görevlerinde hizmet veren Kanada Kraliyet Hava Kuvvetleri pilotu Kanat Komutanı Max Vatan, Alman büyükelçisine suikast düzenleme görevi için Fas’ın Kazablanka kentine gider. Direniş grubunun ele geçirilmesi ve öldürülmesinin ardından Fransa’dan kaçan Marianne Beauséjour adlı bir Fransız Direniş savaşçısı ile yolları kesişir.

Kendilerini evli bir çift olarak tanıtan ikili işlerinde duygularının insanları öldürebileceğini kabul etmelerine rağmen yakınlaşmaya engel olamazlar. İkisi de Casablanca’daki Nazi Alman elçiyi öldürmek üzere görevlendirilmiştir ancak bu görev sırasında birbirlerine aşık olurlar ve sonrasında evlenirler. Ancak evlenmiş olmalarına rağmen birbirlerinden sakladıkları birçok sır vardır ve bu aralarındaki sevgiyle birlikte hissedilir bir gerilimin de ortaya çıkmasına neden olacaktır.

Müttefik Oyuncuları, Yönetmeni ve Ekibi

Brad Pitt

Max Vatan

Marion Cotillard

Marianne Beauséjour

Jared Harris

Frank Heslop

Simon McBurney

S.O.E. Official

Lizzy Caplan

Bridget Vatan

Daniel Betts

George Kavanagh

Matthew Goode

Guy Sangster

Unknown

Alan Silvestri

Original Music Composer

Mark Rolston

Director of Photography

Joanna Johnston

Costume Design

Steven Knight

Executive Producer
İlk yorum yapan siz olun “Müttefik”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Henüz inceleme yok.

Müttefik