Mary Shelley’den Frankenstein (Mary Shelley’s Frankenstein)

Mary Shelley’den Frankenstein (Mary Shelley’s Frankenstein) Konusu

Canavar her zaman Frankenstein hikayesinin gerçek konusu olmuştur ve Kenneth Branagh’ın yeni anlatımı bunu anlıyor. “Mary Shelley’s Frankenstein”, Frankenstein filmlerinin tüm olağan donanımını hararetli bir perdeye taşıyor: Karanlık ve fırtınalı geceler, şimşekler, yedek vücut parçalarının mezar evleri, Victor Frankenstein’ın buharı tüten kazanını karıştırdığı laboratuvar. hayat. Ancak filmin merkezi, daha sessiz ve daha düşünceli, gerçek hikayeyi içeriyor.

Yaratık (Robert De Niro) esaretinden kurtulmuş ve küçük bir ailenin huzur içinde yaşadığı kırsal bir ortama girmiştir. Hava soğuk ve domuzlarla aynı yalaktan beslenerek ve özlemle pencereden ocağın etrafındaki huzurlu manzaraya bakarak ahıra giriyor. Geceleri, habersiz ev sahipleri için yakacak odun hazırlar. Aile yavaş yavaş bir tür orman ruhunun onunla arkadaş olduğunun farkına varır ve kör olan yaşlı büyükbaba Yaratık’ı ateşin yanına oturması için davet eder.

Bu Yaratık, önceki filmlerdekilerden daha fazla, görünüşte korkunç bir canavar olduğunun kesinlikle farkındadır. Ayrıca kökenleri hakkında daha çok şey biliyor. Frankenstein’ın orijinal günlüğünü okur ve ceset parçalarından nasıl yapıldığını öğrenir.

Ve düşünceli: “Evet, konuşuyorum, okuyorum, düşünüyorum ve insanın yollarını biliyorum,” diyor Caliban’ın yankısıyla. Ve sorar, “Ya ruhum? Bir ruhum var mı? Peki ya beni oluşturan bu insanlar?” Branagh filminin tüm konusu burada yoğunlaşıyor: Frankenstein bir canavar mı yarattı, yoksa bir insan mı? De Niro role gerçek bir acıklılık katıyor ve bilim adamına “Eylemlerinin sonuçlarını hiç düşündün mü?” Ve yalnızlığı aşikar: “Yaşayan bir varlığın sempatisi için herkesle barışırım.” Ancak bu sahneleri çevreleyen film daha az tatmin edici.

Film, orijinal romandan alınan, gereksiz bir önsöz ve sonsözle parantez içine alınmış. Muhtemelen bu materyal, inatçı kaşifin (Aidan Quinn) Frankenstein’dan kişinin iradesine boyun eğmenin tehlikelerini öğrenmesini sağlamak için oradadır. Ama bu, filmin zaten değindiği bir nokta.

Frankenstein’ın hayat yaratma arzusuna götüren hikaye, evlatlık aldığı kız kardeşi Elizabeth ile olan aşk ilişkisini içerir. Carter tutkulu bir İngiliz gülü olarak çiçek açmaya devam ediyor ve Branagh, Frankenstein olarak ikna edici bir şekilde ona takıntılıdır.  Ancak kana bulanmış bir Sezaryen doğuma ağaçları toz haline getiren şimşekler eşlik ettiğinden, Branagh’ın sesi kısmasını dilemeye başlıyoruz.      Bir sekans, Yaratık’a hayat vermek için şimşeğin kullanılmasını içeriyordu; 1935 “Frankenstein Gelini’nden esinlenmiştir.

Mary Shelley’den Frankenstein (Mary Shelley’s Frankenstein) Oyuncuları, Yönetmeni ve Ekibi

Yılmaz Güney

The Creature / Sharp Featured Man

Kenneth Branagh

Victor Frankenstein

Tom Hulce

Henry Clerval

Aidan Quinn

Cap. Robert Walton

Ian Holm

Baron Frankenstein

Unknown

Roger Pratt

Director of Photography

Yılmaz Güney

Associate Producer

Production

Patrick Doyle

Original Music Composer
İlk yorum yapan siz olun “Mary Shelley’den Frankenstein (Mary Shelley’s Frankenstein)”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Henüz inceleme yok.

Mary Shelley'den Frankenstein