Alacakaranlık Efsanesi (Twilight)

2008122 dk, ,

Alacakaranlık Efsanesi (Twilight) Konusu

Alacakaranlık Efsanesi (Twilight) izle, filmi izlemek için Hemen İzle tuşuna basarak izleyebilirsiniz.

Beyaz perdenin önemli yapımlarında Alacakaranlık, fantezi, aşk ve gençlik tarzında yazılan dört kitaptan ilkidir. Amerikalı yazar Stephenie Meyer tarafından yazılan bu roman serisi, dört kitaptan oluşur.

Sürükleyici hikayesi ve etkiletici kurgusu ile olumlu eleştiriler almayı başaran Alacakaranlık, Forks’da yaşayan babasına yanına taşınan 17 yaşındaki Isabella Swan(Kristen Stewart) ile 109 yaşında olan Edward Cullen(Robert Pattinson)  adlı bir vampirin macera dolu aşkını anlatır. Bella’nın babası başarılı bir polis memurudur. Bella, annesinin yanından yani Phonix, Arizona’dan babası Charlie (Billy Burke) ile yaşamak için geldiği Forks, Washington’a pek alışamamışken okulda sınır arkadaşı gözüken Edward ile karşılaşır ve bir şeylerin değişeceğini hisseder. Edward ilk başlarda Bella’ya kapılmamak için büyük bir çaba sarf eder ancak nihayetinde aşık olur. Bella, bu süreç içerisinde bir anda kendini Edward’ın yörüngesine girmiş halde bulur ve ondan etkilendiğiniz gizleyemez. Üstelik aşları artık saklanamayacak bir hal alır ve birlikte olurlar. Bella, Edward’ın bir vampir olduğunu ve vampir ailesiyle birlikte yaşadığını öğrenir.

Edward’ın ailesi Alice, Carlisle, Esme, Jasper, Emmett ve Rosalie’den oluşuyor. Ancak buradaki önemli detay Bella’yı rahatlatır. O da şu ki, bu vampirler alışılmışın aksine insan kanı ile değil hayvan kanı ile besleniyorlar. Bu her ne kadar onlar için zor olsa da hayvan kanı ile susuzluklarını gidermeyi başarabiliyorlar. Edward, Bella’yı ailesiyle tanıştırır. Bir gün açık arazide beyzbol oynamak için plan kurarlar. Ancak burada göçebe halde yaşayan ve sadist özelliklere sahip olan James ile karşılaşırlar. James, Bella’nın insan olduğunu fark eder ve onu takıntı haline getirir. James’in tek bir amacı vardır, o da Bella’yı öldürmektir. Edward ve diğer Cullen üyeleri Bella’ı James’a karşı korumak için büyük bir çaba sarf ederler. James, Bella’yı Phonix, Arizona’da tuzağa düşürmeyi başarır ve onu öldürmek için de harekete geçer. Burada ciddi bir şekilde yara alan Bella’yı Edward ve ailesi kurtarır. Ardından ise Forks’a geri dönerler. James ise Cullen’lar tarafından öldürülür. Alacakaranlık, görsel zenginliği, olay örgüsü ve ünlü oyuncu kadrosu keyifli bir seyir keyfi sunar.

 

Alacakaranlık Efsanesi (Twilight) Oyuncuları, Yönetmeni ve Ekibi

Anna Friel

Edward Cullen

Billy Burke

Charlie Swan

Ashley Greene

Alice Cullen

Peter Facinelli

Carlisle Cullen

Kellan Lutz

Emmett Cullen

Unknown

Frank Gaeta

Sound Designer

Frank Gaeta

Supervising Sound Editor

Frank Gaeta

Sound Re-Recording Mixer

Marty Bowen

Executive Producer

Wendy Chuck

Costume Design
İlk yorum yapan siz olun “Alacakaranlık Efsanesi (Twilight)”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Henüz inceleme yok.

Alacakaranlık Efsanesi