Leonardo DiCaprio

Oyunculuk

1997

Titanik

- Jack Dawson
2006

Köstebek

- William "Billy" Costigan, Jr.
2012

Zincirsiz

- Calvin J. Candie
2010

Zindan Adası

- Teddy Daniels
2013

Para Avcısı

- Jordan Belfort
2002

Sıkıysa Yakala

- Frank Abagnale Jr.

Production

2013

Kardeşim İçin

- Yapımcı
2013

Para Avcısı

- Producer

Zincirsiz” filminde rol alan oyuncu Leonardo DiCaprio kimdir? Leonardo DiCaprio kaç yaşında? Leonardo DiCaprio aslen nereli? Leonardo DiCaprio dizileri neler? Leonardo DiCaprio filmleri neler? Leonardo DiCaprio ödülleri neler? Leonardo DiCaprio hangi burç? Leonardo DiCaprio hakkında merak ettiğiniz ve bilmeniz gereken her şeyi sizin için bu yazımızda derledik.

Leonardo DiCaprio Kimdir?

Leonardo DiCaprio, Akrep burcudur. Amerikalı oyuncu ve yapımcı Leonardo DiCaprio 46 yaşındadır.

Tam adı Leonardo Wilhelm DiCaprio olan yakışıklı oyuncu Los Angeles, Kaliforiya’da dünyaya geldi ve yasal bir sekreter olan Irmelin ve çizgi roman sanatçısı ve yapımcısı / dağıtımcısı olan George DiCaprio’nun tek çocuğu olduğu bilinmektedir. Yetenekli isim Leonardo DiCaprio’nun ailesine bakıldığında; babasının İtalyan (Napoli) ve Alman (Bavyera) kökenli ve DiCaprio’nun anne tarafından olan dedesi Wilhelm ise Almandır. Leonardo DiCaprio’nun anneannesi Helene Indenbirken (d. Yelena Smirnova 1915-2008) Rus doğumlu bir Alman vatandaşıydı. Aile geçmişi bu şekilde olan DiCaprio, Rusya’daki bir röportajda kendisine “yarı-Rus” olarak değindi ve iki dedesinin ve annanesinin ve babannesinin Rus olduğunu belirten DiCaprio’nun ailesi üniversiteye devam ederken tanıştı ve Los Angeles, Kaliforniya’ya taşındığı bilinmektedir.

Pek çok filmde farklı karakterlere hayat verecek olan DiCaprio oyunculuk hayatı şu şekilde başladı; 1990 yılında aynı isimli filmden uyarlanan Parenthood dizisiyle oyunculuğa başlayan DiCaprio’nun Parenthood’dan sonra The New Lassie ve Roseanne’nin yanı sıra Santa Barbara gibi dizilerde başrol olmasa bile yan rollerdeki karakterlere hayat verdiği bilinmektedir. Parenthood dizisiyle Genç Sanatçı Ödülleri’nde En İyi Genç Erkek Oyuncu adaylığı elde eden yetenekli oyuncu Leonardo DiCaprio’nun ilk filmi, komedi, korku ve bilim kurgu türündeki Mahluklar 3 oldu.

Oyunculuk hayatının başlarındaki Leonardo DiCaprio, Growing Pains dizisinde rolünü tekrarlayan bir karakter olarak dizi kadrosunda izler kitle karşısına çıktı. DiCaprio oyunculuk hayatındaki gerçek anlamda ilk çıkışını 1992’te Bu Çocuğun Hayatı filmindeki başrol için Robert De Niro tarafından 400 genç erkek oyuncu arasından dikkatle seçilerek yaptı. 1993 yılına geldiğinde Leonardo DiCaprio,  Gilbert’in Hayalleri filminde zihinsel engelli bir çocuğu oynadı ve ilk Akademi ve Altın Küre adaylıklarını elde ettiği bilinmektedir.

Leonardo DiCaprio’nun oyunculuk hayatında aldığı ödüllere bakıldığında;

  • 2004’te Howard Hughes’un hayatını anlatan Göklerin Hakimi filmiyle Leonardo DiCaprio, ilk Altın Küre ödülünü ve ikinci Akademi adaylığını elde etti.
  • 2006’da Kanlı Elmas ve Scorsese ile üçüncü filmleri olan Köstebek filminde ustaca karakterlere hayat veren Leonardo DiCaprio, Kanlı Elmas filmiyle üçüncü Akademi adaylığını elde etti.
  • Altın Küre’de Leonardo DiCaprio, iki film ile birden Drama Dalında En İyi Erkek Oyuncu adaylığı elde etti.
  • 2008’de Yalanlar Üstüne filminde oynarken Leonardo DiCaprio, aynı sene Hayallerin Peşinde filmiyle yedinci Altın Küre adaylığını elde etti.
  • Leonardo DiCaprio, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu National Board of Review ödülünü kazandı.