劇場版 ソードアート・オンライン-プログレッシブ- 星なき夜のアリア

劇場版 ソードアート・オンライン-プログレッシブ- 星なき夜のアリア Konusu

Özet

Sword Art Online Progressive: Aria of a Starless Night[a], Sword Art Online’a dayanan 2021 yapımı bir Japon animasyon bilim kurgu aksiyon macera filmidir: Reki Kawahara tarafından yazılan ve abec tarafından resimlenen, Sword Art Online’ın Aincrad hikayesinin genişletilmiş bir yeniden anlatımı olarak hizmet eden Progressive hafif romanlarına dayanan bir Japon animasyon bilim kurgu aksiyon macera filmidir. Filmin yapımcılığını A-1 Pictures, yönetmenliğini Ayako Kōno üstlenirken, karakter tasarımları Kento Toya’ya, müzikleri ise Yuki Kajiura’ya ait. Bu, Sword Art Online The Movie’den sonra ikinci film: Sword Art Online serisinin Ordinal Scale’inden sonra ikinci filmidir. Film, Aincrad’ın birinci katındaki olayları, özellikle de Asuna’nın yeni dünyasının gerçekleriyle başa çıkmak için verdiği ilk mücadeleyi kapsayan Kirito ve Asuna arasındaki karşılaşmanın hikayesini anlatıyor. Filmin prömiyeri 30 Ekim 2021’de Japonya’da yapıldı.

Konu

2022 yılında Akihiko Kayaba, Sword Art Online (SAO) adında bir sanal gerçeklik devasa çok oyunculu çevrimiçi rol yapma oyunu (VRMMORPG) yaratır. Sword Art Online’ın ilk cildinde tasvir edildiği gibi: Progressive light novel serisinin ilk cildinde tasvir edildiği üzere NerveGear, Argus adlı bir şirket tarafından geliştirilen ve Kayaba’nın yaratıcısı olduğu 2. nesil bir FullDive cihazıdır. Oyuncunun tüm kafasını kaplayan tek bir arayüze sahiptir. Beynin sinyallerini NerveGear’a yönlendirerek oyuncunun bilincini kontrol eder, böylece oyuncu oyun içi karakterlerini herhangi bir fiziksel hareket olmaksızın zihniyle deneyimleyebilir ve kontrol edebilir. Kendi pil kaynağının yanı sıra yüksek frekanslı bir elektromanyetik mikrodalga vericisi vardır. Daha sonra NerveGear’ı çıkarmaya çalışmanın, güçlü mikrodalgalar kullanarak beyninizi yok etmesine neden olacağı ortaya çıkar.

6 Kasım 2022’de, 10.000 oyuncu SAO’ya ilk kez giriş yapar, ancak oyundan çıkış yapamadıklarını fark ederler. Kayaba kendini göstererek oyunculara, oyundan çıkmak istiyorlarsa SAO’nun geçtiği devasa çelik kale Aincrad’ın 100 katının tamamını geçmeleri gerektiğini söyler. Ancak o zaman çıkış yapabileceklerdir. Oyun içinde ölmeleri veya NerveGear’larının kafalarından zorla çıkarılması, beyinlerinin NerveGear tarafından yok edilmesine ve dolayısıyla gerçek hayatta da ölmelerine neden olacaktır.

Arkadaşı Mito ile birlikte oyuna giriş yapan Asuna, başlangıçta oyunun içine hapsolduğu yeni gerçekliğiyle başa çıkmakta zorlanır. Asuna’nın macerası sonunda SAO’nun 1000 beta testçisinden biri olan Kirito ile karşılaşmasına neden olur. Kirito, oyun ve katlardaki bölüm sonu canavarları hakkında önemli detayları bilme avantajına sahiptir. Kendini diğer oyunculardan izole eder ve oyunu tek başına oynar, “beta tester” ve “hileci” kelimelerinin birleşiminden oluşan “beater” etiketini taşır. Hikaye ilerledikçe, oyuncular ve onların oyunun içinde kapana kısılmış olma mücadeleleri hakkında daha fazla şey ortaya çıkıyor.

劇場版 ソードアート・オンライン-プログレッシブ- 星なき夜のアリア Oyuncuları, Yönetmeni ve Ekibi

Haruka Tomatsu

Asuna "Asuna" Yuuki (voice)

Inori Minase

Misumi "Mito" Tozawa (voice)

Koichi Yamadera

Akihiko Kayaba (voice)

Hiroki Yasumoto

Agil (voice)

Rina Hidaka

Silica (voice)

Unknown

Yuki Kajiura

Original Music Composer

Yoshikazu Iwanami

Sound Director

Reki Kawahara

Original Story

LiSA

Theme Song Performance

Production

Nobuhiro Nakayama

Executive Producer
İlk yorum yapan siz olun “劇場版 ソードアート・オンライン-プログレッシブ- 星なき夜のアリア”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Henüz inceleme yok.