Riz Ahmed

Riz Ahmed kimdir? Riz Ahmed kaç yaşında? Riz Ahmed aslen nereli? Riz Ahmed dizileri neler? Riz Ahmed filmleri neler? Riz Ahmed yazdığı filmleri neler? Riz Ahmed yönetmenliğini yaptığı filmleri neler? Riz Ahmed  hangi burç? Riz Ahmed hakkında merak ettiğiniz ve bilmeniz gereken her şeyi sizin için bu yazımızda derledik.

Riz Ahmed kaç yaşında? Riz Ahmed aslen nereli? Riz Ahmed  hangi burç?

Riz Ahmed 1 Aralık 1982 tarihinde Wembley, Birleşik Krallık’ta dünyaya geldi ve yay burcudur.

Riz Ahmed kimdir?

Rizwan Ahmed, 1 Aralık 1982’de Londra’nın Brent ilçesindeki Wembley’de İngiliz Pakistanlı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Ailesi Muhacir kökenlidir. Babası bir denizcilik komisyoncusu. Ailesi 1970’lerde Karaçi, Sind, Pakistan’dan İngiltere’ye taşındı. O, sömürge döneminde Allahabad Yüksek Mahkemesinin Başyargıcı olan ilk Müslüman olan Sir Shah Muhammad Sulaiman’ın soyundandır.

Ahmed, bir burs programı aracılığıyla Merchant Taylors ‘School, Northwood’a katıldı. Oxford Üniversitesi Christ Church’ten tuhaf bir deneyim olduğunu söylediği PPE (Felsefe, Politika ve Ekonomi) derecesiyle mezun oldu.  Daha sonra Royal Central School of Speech and Drama’da oyunculuk eğitimi aldı. 

Ahmed’in sinema kariyeri, Tipton Üç’ün bir üyesi olan Shafiq Rasul rolünü oynadığı Michael Winterbottom filmi Guantanamo’ya Giden Yol’da başladı. O ve filme dahil olan başka bir aktör, filmin Gümüş Ayı Ödülü kazandığı Berlin Film Festivali’nden döndüklerinde Luton Havaalanında gözaltına alındı.  Ahmed, sorgulama sırasında polisin kendisine İslami davayı ilerletmek için aktör olup olmadığını sorduğunu, Irak Savaşı ile ilgili görüşlerini sorguladığını, sözlü tacizde bulunduğunu ve telefon erişimini engellediğini iddia etti.

2007’de, Kanal 4 draması Britz’de Sohail Waheed’i canlandırdı. Ahmed daha sonra beş bölümlük korku gerilim filmi Dead Set for E4’te Riq’i ve 2008’de ITV1’s Wired’da Manesh Kunzru’yu canlandırdı. Ayrıca o yıl, uzman kanal Teachers TV’de Staffroom Monologues’da bir ilkokul öğretmeni olarak oynadı. Temmuz 2009’da Sarah Harding ile birlikte Freefall’da göründü. Eran Creevy’nin yönettiği 2009 bağımsız filmi Shifty’nin başrolünde yer aldı. Ahmed, bu karakterin olduğu gün bir hayat gören filmde karizmatik bir genç uyuşturucu satıcısını canlandırıyor. 2008 Britanya Bağımsız Film Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu adayı oldu. 

Film kariyerine devam ederken, Rage’in 2009 Sally Potter yapımında ve 2010’da Chris Morris’in terörizm üzerine yaptığı hiciv Four Lions’da rol aldı ve bununla En İyi Erkek Oyuncu dalında ikinci İngiliz Bağımsız Film Ödülü adaylığını aldı. 2012’de, Plan B’nin yönettiği Londra merkezli Ill Manors filminde başrollerden biri olarak rol aldı. Ahmed, üçüncü İngiliz Bağımsız Film Ödülü’nü aldı.

Filmografi

2006 The Road to Guantanamo

2008 Shifty

2008 Baghdad Express

2009 Rage

2010 Four Lions

2010 Centurion

2011 Black Gold

2011 Trishna

2012 Ill Manors Aaron

2012 The Reluctant Fundamentalist

2013 Closed Circuit

2013 Out of Darkness

2014 Daytimer

2014 Nightcrawler

2016 Jason Bourne

2018 The Sisters Brothers

2019 Sound of Metal

2020 Mogul Mowgli