Mank (Mank) Konusu

Siyah beyaz bir dram filmi izlemeyi isteyenler için Mank, oldukça etkileyici bir film olarak izleyenlerle buluşuyor. Film, 1930’lu yıllardaki Hollywood’un etrafında gelişiyor. ‘Yurttaş Kane (Citizen Kane)’ filminin yazım sürecine odaklanan bir konuyu ele alır. Mank filmi, film yapımının yazım sürecinde işleyen Oscar ödüllü senarist Herman J. Mankiewicz’in hayatına şahitlik eder. Bu esnada izleyenlerin ise 1930’ların Hollywood’u nasıl bir durumda olduğunu yakın plandan görme fırsatı olur. Kurgusal bir düzende gerçek bir yaşamın kesiştiği filmde, Orson Welles için filmin senaryosunu bitirmeye çalışan hiciv ustası ve alkolik Mankiewicz’in gözünden yeniden değerlendirilmiştir.

Filmi David Fincher beyaz perdeye uyarlamıştır. Rahmetli babası Jack Fincher tarafından yazılan bir senaryoya göre yönetilen ve yapımcılığını da Ceán Chaffin, Douglas Urbanski ve Eric Roth’un birlikte üstlendiği biyografik bir dram ekseninde ilerlemektedir. Film bir yandan 1930’ların farklı ve nostaljik havasını da yansıtması bakımından önemli tarihi bir değer niteliğindedir. İzleyicinin bir solukta bitirebileceği Mank filminde akıl ve mantığın bir araya gelerek nasıl bir gerçeklik ortaya çıkardığını görebilirsiniz.

Film efektler ve ışıklandırmalardan dolayı 30’lar ve 40’ların farklı havasını yansıtıyor. Mank filminde, günlük hayattan da alınan ve izleyenlere hayat dersi verebilecek nitelikte sahneler mevcut. Tarihi sahnelerin dramla buluştuğu ve farklı bir organizasyonun ortaya konulduğu film, sinema severler tarafından tam not alan bir biyografik eser olarak karşınıza çıkıyor.

Mank (Mank) Oyuncuları, Yönetmeni ve Ekibi

Amanda Seyfried

Marion Davies

Lily Collins

Rita Alexander

Katie Adkins

Louis B. Mayer

Tom Pelphrey

Joseph Mankiewicz

Milla Jovovich

John Houseman

Ferdinand Kingsley

Irving Thalberg

Acting

Ahmet Kostarika

Original Music Composer

Directing

Production

Sound

Ren Klyce

Sound Re-Recording Mixer

Ren Klyce

Sound Supervisor

Art

Donald Graham Burt

Production Design
İlk yorum yapan siz olun “Mank (Mank)”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Henüz inceleme yok.

Mank