Gönül Hırsızı Konusu

Senaristliğini ve yönetmenliğini Arşavir Alyanak’ın yaptığı Gönül Hırsızı 1971 yılında vizyona girmiş bir komedi filmidir. Filmin oyuncu kadrosunda Ediz Hun, Feri Cansel, Münir Özkur  ve Ali Şen yer almıştır. Filmin konusu bir hırsıza yardım eden iş adamının birlikte yaşadıkları mücadelelerden meydana gelmiştir.
Filmin açılış sahnesi polis ile hırsız arasındaki bir kovalamacayla başlar. Huriye kaçacak yer kalmayınca bagajı açık bir araba görüp saklanmaya karar verir. Arabanın sahibi Fuat bu genç ve güzel kıza acımıştır ve ona yardımcı olmaya karar verir. Onu saklamayı kabul eder ve polisten uzak bir bölgeye giderek bagajdan çıkarıp arabaya yanına oturmasına müsaade etmiştir. Fuat ve Huriye arasında geçen sohbet sonunda Fuat bu kadına yardımını sürdürmeye kararlıdır ve onu evine götürüp bir süre saklamaya karar verir. Fuat karşısındaki bu yabancı kadının suça meyilli olduğuna ve eğitilmesine gerek duyduğunu hisseder. Aradan bir kaç ay geçer ve Fuat Huriye’ye çeşitli konularda eğitim vermeye başlamıştır.

Hırsız olarak hayatına devam etmesini istemediği için onun bu hayatını değiştirme kararında oldukça ısrarcıdır. Kendisinin verdiği eğitimlerle Huriye’nin kısmi bir derecede değiştiğine inanır ancak Huriye ve köşkün çalışanı Salih Reis arasında sık sık çıkan sürtüşmede eğitimlerini arttırması gerektiğini düşünür. Aradan bir kaç ay daha geçer ve Huriye alışık olmadığı bu düzene daha fazla dayanamaz ve evden kaçmaya karar verir. Evden kaçtıktan sonra ilk gittiği nokta uzun süredir ayrı kaldığı ve birlikte iş yaptığı çetesi olmuştur. Çetenin lideri olan İzzet şaşkınlıkla uzun süredir nerede olduğunu sormaya kalktığında Huriye ona vereceği güzel haberden bahseder. Bir süredir kendisine yardımcı olan Fuat adında zengin bir adamdan söz eder ve evinde çalınabilecek onlarla eşyanın olduğunu söyler. İzzet, Huriye ve çetenin geri kalanı bir plan yaparak köşkü soymaya karar verir. Huriye arkadaşlarıyla birlikte hırsızlık sırasında Fuat’a aşık olduğunu farkeder ve İzzet’le arasında bir sorun yaşanır. Fuat karşısında pişman olan Huriye’yi gördükten sonra onunla evlenmeye karar verir. Huriye’nin eski hayatı sürekli karşısına çıkar ve evlendikleri gece İzzet köşke gelip ikisine de zarar  vermeye kalkışır. Huriye hemen polise haber verip eski suç ortağı İzzet’i polise teslim eder.

Gönül Hırsızı Oyuncuları, Yönetmeni ve Ekibi

İlk yorum yapan siz olun “Gönül Hırsızı”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Henüz inceleme yok.