Büyük Lebowski

1998117 dk,

Bunun gibi zamanlarda Büyük Lebowski'yi ara.

Büyük Lebowski Konusu

Herkes tarafından Dude diye hitap edilen Jeffrey Lobowski, kendi halinde yaşayan aylak bir adamdır. Lons Angeles’ta yaşayan Dude, kendini mutlu olmaya ve hayattan zevk almaya adamış işsiz bir karakterdir. Gününün büyük bir bölümünü yakın arkadaşları olan Walter ve Donny ile çok sevdikleri bowling salonunda geçirmektedir. Dude’sin hayatında yaklaşan bowling turnuvası finalleri dışında bir kaygısı yoktur. Hayattan büyük beklentileri olmamasına rağmen kendini büyük ve beklenmedik bir olayın tam ortasında bulur. İsim benzerliği nedeniyle evlerine gelen bir kaç haydutla yaşadıkları Lebowski’nin hayatının değişmesine neden olacaktır.

Milyonler Jeffrey Lebowski sandıkları için aylak Lebowski’nin evine giden haydutlar hayatta en değer verdiği mal varlığı olan halısına zarar vermiştir daha sonra yaptıkları yanlışı farkedip ortadan kaybolmuşlardır. Haydutların verdiği zararı tazmin etmek için arkadaşlarının da teşvikiyle milyonerin evine gider fakat kendisinin durumdan faydalanmak istediğini düşünürler ve malikaneden kovarlar. Ancak bir süre sonra milyoner Lebowski kendisini arayıp görüşmek istediğini söylemiştir. Tekerlekli sandalyeye mahkûm milyonerin genç karısı şehirdeki bir çok kişiye borçlanmış ve alacaklılarına borçlarını ödememiştir.

Genç eşi Bunny’in aynı haydutlar tarafından kaçırıldığını düşünüp bundan emin olmak için Dude’dan yardım ister ve fidye için para karşılığında haydutlar ile arasında kuryelik yapması için teklifte bulunur. Beklemediği bir fırsatla karşılaşan Dude cebini doldurmak için kendisine sunulan anlaşmayı kabul eder ancak Walter’in yaptıkları kendisini işin içinden çıkılması zor bir durumla karşılaştırmıştır. Olayların ilerleyen bölümlerinde herkesin kendi çıkarı için çalıştığını fark eden Dude, işin aslını öğrenmek için zaman harcarken bir yandan da kimse zarar görmeden işin içinden sıyrılmayı hedeflemektedir. Bu arada kazanacağı parayı kaybetmek istemediği için oynanan oyunların içerisinde kalmaya devam etmiştir.

Kendisine yapılan oyunun farkına varan Dude soluğu Lebowski’nin malikanesinde alır. Aslında eşinden kurtulmak isteyen milyoner haydutlara vermesi için boş bir para çantası verir. Haydutlar ve Dude arasında çıkan anlaşmazlık tatlıya bağlanır. Kendilerine yapılan bu oyunu çözmeyi başaran Dude ve arkadaşları çok sevdikleri bowling salonuna geri döner ve büyük final için hazırlıklara başlarlar.

Büyük Lebowski Oyuncuları, Yönetmeni ve Ekibi

John Goodman

Walter Sobchak

Jeff Bridges

Jeffrey "The Dude" Lebowski

Steve Buscemi

Theodore Donald "Donny" Kerabatsos

Julianne Moore

Maude Lebowski

David Huddleston

Jeffrey "The Big" Lebowski

John Turturro

Jesus Quintana

Tara Reid

Bunny Lebowski

Sam Elliott

The Stranger

Ben Gazzara

Jackie Treehorn

Peter Stormare

Nihilist #1, Uli Kunkel / "Karl Hungus"

Torsten Voges

Nihilist #3, Franz

Flea

Nihilist #2, Kieffer

Aimee Mann

Nihilist Woman, Franz's Girlfriend

Philip Moon

Woo, Treehorn Thug

Camera

Roger Deakins

Director of Photography

Art

Rick Heinrichs

Production Design

John Dexter

Art Direction

Sound

Carter Burwell

Original Music Composer

Production

John Cameron

Co-Producer

Tim Bevan

Executive Producer

Editing

İlk yorum yapan siz olun “Büyük Lebowski”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Henüz inceleme yok.