Gündem

2015128 dk, ,

Dünyayı şoka uğratan skandalın ardındaki gerçek hikaye.

Gündem Konusu

Tom McCarthy’nin yönetmenliğini yaptığı Spotlight, 2015 yılında vizyona girmiş bir dram filmidir. ABD’de bulunan bir gazetenin araştırmacı ikinin çalışmalarını anlatan filmin başrollerinde Mark Ruffalo, Michael Keaton ve Rachel McAdams’ı görüyoruz.

The Boston Globe adındaki gazete kuruluşu 2001 yılında Live Schreiber’in canlandırdığı Marty Baron karakterini editör olarak işe başlatır. İşe başladıktan bir kaç gün sonra Spotlight adında bir topluluktan haberdar olur ve Walter Robinson bu ekibin lideridir. Baron’un bu ekime dahil olmasıyla gelişen olaylar genel olarak bir araştırmalarını yürüttükleri bir olayı ele alır. Baron gazetede bir haber görmüştür. Papaz John Geoghan küçük yaşta çocuklara olan ilgisi yüzünden Boston’un başpiskoposu Kardinal Berdarn Law ile birlikte haber olmuştur. Bu haberi ekip arkadaşlarıyla paylaştıktan sonra Spotlight ekibi harekete geçer. Spotlight takımı konunun dramatik ve büyük bir suç teşkil etmesi yönüyle bu habere oldukça önem vermektedir ancak karşılarına çıkan tablo oldukça insanlık dışıdır.

Massachusetts’te bulunan Roma Katolik Kilisesi’ndeki rahiplerin bir çoğunun aslında bu suçu işlediğini ancak başpiskopos tarafından suçun üstü örtüldüğü anlaşılır. Araştırmaya devam etmekte kararlıdırlar ve eski bir rahiple tanışırlar. Bu rahip sübyancı papazların yaptıkları davranışlardan uzaklaştırmaya çalışan iyi niyetli biridir. Ancak görevinden uzaklaşmak zorunda kalmıştır. Ondan edindikleri bilgilere göre Boston’da bu suçu işleyen yaklaştık 90 tane papaz vardır. Önce papazları daha sonra tacize uğrayan çocukları aramaya karar verirler. İlk etapta 87 rahibin ismi belirlenir ancak o günlerde yaşanan 11 Eylül felaketi yüzünden çalışmalarına ara vermek zorunda kalırlar. Olaylar birazda olsa durulmaya başladığında spotlight ekibi tekrar harekete geçmeye karar verir. Kardinal Berdarn Law yaklaşın felaketin farkındadır ancak araştırmacı ekibin çalışmalarını görmezden gelir.

Michael Rezendes izini sürdüğü olayların ışığında bazı belgelere ulaşır. Kiliselerde bu suçun yaklaşık 30 yıldır işlenmiş olduğu ve binlerce çocuğun cinsel istismara maruz kaldığı anlaşılmıştır. Böyle bi soruşturmanın hem suçluların yakalanması hemde ekibin başarısı için oldukça önemli olduğu düşünülür. Daha sonra deliler toplanır ve soruşturma açılır. Finale geldiğimizde The Boston Globe gazetesinin açtığı dava başarıyla sonuçlanıp suçlu rahipler tutuklanır. Böyle spotlight takımının bu başarısıyla hikayelerinin yazılması başlanmış olur.

Gündem Oyuncuları, Yönetmeni ve Ekibi

Mark Ruffalo

Michael Rezendes

Michael Keaton

Walter "Robby" Robinson

Rachel McAdams

Sacha Pfeiffer

John Slattery

Ben Bradlee Jr.

Stanley Tucci

Mitchell Garabedian

Gene Amoroso

Steve Kurkjian

Billy Crudup

Eric Macleish

Maureen Keiller

Eileen McNamara

Paul Guilfoyle

Peter Conley

Len Cariou

Cardinal Law

Neal Huff

Phil Saviano

Laurie Heineman

Judge Sweeney

Production

Jonathan King

Executive Producer

Jeff Skoll

Executive Producer

Tom Ortenberg

Executive Producer

Sound

Howard Shore

Original Music Composer

Paul Hsu

Sound Designer

Editing

Directing

Writing

Costume & Make-Up

Brenda McNally

Key Hair Stylist

Wendy Chuck

Costume Design

Art

Shane Vieau

Set Decoration
İlk yorum yapan siz olun “Gündem”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Henüz inceleme yok.