The Bob’s Burgers Movie Konusu

Özet

Bob’s Burgers Filmi, animasyon televizyon dizisi Bob’s Burgers’a dayanan 2022 yapımı bir Amerikan animasyon müzikal komedi filmidir. Filmin yönetmenliğini dizinin yaratıcısı Loren Bouchard ve Bernard Derriman (ilk uzun metrajlı yönetmenlik denemelerinde), senaristliğini Bouchard ve Nora Smith, yapımcılığını ise Janelle Momary-Neely, Bouchard ve Smith üstleniyor. Dizinin orijinal seslendirme kadrosundan H. Jon Benjamin, Dan Mintz, Eugene Mirman, Larry Murphy, John Roberts, Kristen Schaal, David Wain, Zach Galifianakis ve Kevin Kline rollerini yeniden canlandırıyor. Konu, Bob ve ailesinin restoranlarının önünde açılan ve işleri etkileyen bir obruktan sonra borçlarını ödemek için verdikleri mücadeleyi anlatıyor.

Filmin prömiyeri 17 Mayıs 2022’de Hollywood’daki El Capitan Tiyatrosu’nda yapıldı ve COVID-19 salgını nedeniyle neredeyse iki yıllık gecikmelerin ardından 27 Mayıs 2022’de 20th Century Studios tarafından Amerika Birleşik Devletleri’nde gösterime girdi. Eleştirmenlerden olumlu eleştiriler aldı ve dünya çapında 31 milyon doların üzerinde hasılat elde etti.

Konu

Belcher’lar, önünde bir obruk oluşan restoranı kapanmaktan kurtarmaya çalışırken, çocuklar da ailelerinin restoranını kurtarabilecek bir gizemi çözmeye çalışırlar.

Bir Bob’s Burgers Filmi, Loren Bouchard tarafından yaratılan Bob’s Burgers adlı animasyon televizyon dizisine dayanan, yakında çıkacak bir Amerikan animasyon müzikal komedi filmidir.

Film, COVID-19 pandemisi nedeniyle yaklaşık iki yıllık gecikmelerin ardından 27 Mayıs 2022’de Amerika Birleşik Devletleri’ndeki 20th Century Studios tarafından sinemalarda gösterime girmesi planlanıyor.

Yaz yaklaşırken, Bob ve Linda Belcher’ın bankadan aldıkları işletme kredisinin süresinin uzatılması reddedilir ve bu ayki ödemeyi yapmaları için bir hafta süre verilir. Çocukları da kendi zorluklarıyla karşı karşıyadır: Tina, Jimmy Pesto Jr’a yazın erkek arkadaşı olmasını teklif etme konusunda gergindir, Gene grubunu yeniden kurmayı ummaktadır ve Louise, cesaretinin kaynağı olduğuna inandığı şapkasını kaybetmekten korkarak okul bahçesinde bir gösteri yapmayı reddettiği için alay konusu olur.

Bir yeraltı su şebekesi patlar ve ailenin restoranı Bob’s Burgers’ın önünde dev bir obruk oluşur. Ailenin ev sahibi Calvin Fischoeder, çukurun bir an önce onarılmasıyla ilgilenmez. Cesaretini kanıtlamak için obruğa tırmanan Louise bir iskelet bulur ve polis bu iskeletin altı yıl önce Wonder Wharf’ta kaybolan Pamuk Şeker Dan’e ait olduğunu tespit eder. Cinayet silahının Calvin’in elinde bulunmasının ardından Calvin tutuklanır, ancak Louise onun masum olduğuna ikna olur ve Dan’in dişlerinden birini alarak Tina ve Gene’den katili bulmalarına yardım etmelerini ister.

Çocuklar, Calvin’in suçlu olduğunu düşünen karnavalcılardan oluşan bir karavan kasabasında başka bir karnavalcı olan arkadaşları Mickey’nin yerini bulurlar. Bir karnavalcı, Dan’in kaybolduğu gece Calvin ve kardeşi Felix ile buluştuğunu gönülsüzce açıklar. Çocuklar Felix’in Calvin’e komplo kurduğunu düşünürler ve Çavuş Bosco’dan Dan’in cesedinin yanında yeni bir kol düğmesi bulunduğunu öğrenirler. Belcher’ların arkadaşı Teddy, obruk dolana kadar sokakta yiyecek satabilmeleri için bir ızgara arabası inşa eder. Sağlık müfettişlerinden saklanan Bob, Linda ve Teddy arabayı Wonder Wharf’a taşır ancak Dan için yapılan bir anıtı yanlışlıkla yok ettikten sonra karnavalcılarla ters düşerler.

Çocuklar diğer kol düğmesini bulmak için Felix’in ağaç evini ararlar ve onun ülkeden kaçmayı planladığını duyarlar. Onu Wonder Wharf’a ve gizli bir kulüp binasına kadar takip ederler. Kefaletini ödemiş olan Calvin gelir, onu kardeşlerin kuzeni ve avukat Grover takip eder. Suçlu bulunacağına ikna olan Calvin, Felix ile birlikte yeniden tasarlanmış bir denizaltıya binerek kaçmaya hazırlanır. Grover’ın yeni kol düğmelerini taktığı bir fotoğrafı fark eden ve kolundaki ısırık izini Dan’in dişiyle eşleştiren Louise, katilin o olduğunu anlar.

Kulüp binasına girdikten sonra Bob ve Linda’nın da aralarında bulunduğu grubu bir mızraklı silahla uzak tutan Grover, Calvin’e komplo kurmak, aile servetini miras almak ve Wonder Wharf’ın yerine bir mega park yapmak için Dan’i öldürdüğünü itiraf eder. Cesedin bulunması için bıraktığı toprak yığını Bob’s Burgers’ın dışında daha önce açılan bir çukuru doldurmak için kullanılınca planı suya düşer ve Louise’in iskeleti bulmasıyla yeniden canlanır.

Belcher’lar iskelenin altındaki bir go-kartla kaçarlar, ancak Grover, Calvin ve Felix’i boğulmaları için okyanusa fırlattıktan sonra kovalamaya devam eder. Belcher’lar restoranlarına ulaşır, ancak Grover araçlarını obruğun içine iter ve onları canlı canlı gömer. Wonder Wharf’a geri döner ve parkı yakmak için bir fitil yakar.

Bob ve Linda, Louise’in moralini yükseltmek için, Linda’nın Louise’in şapkasını, Bob’un annesi ve onun en sevdiği pembe şapkası onuruna, anaokulunun ilk gününde cesur olduğu için bir ödül olarak yaptığını açıklar. Bob go-kart motorunu çalıştırır ve açıkta kalan bir tekerlek jantının onarılan su şebekesini kesmesine neden olur. Ortaya çıkan yüksek basınçlı su jeti Belcher’ları Teddy’nin onları beklediği yüzeye fırlatır. Onlar Wonder Wharf’a koşarken Teddy polisi arar ve Louise sigortayı çıkararak yangını önler. Polis Calvin ve Felix’i okyanustan kurtarır ve Grover’ı tutuklar.

Bir hafta sonra Calvin, Belcher’ların borç ödemesini minnettarlıkla yapar. Tina, Jimmy Jr’a duygularını itiraf eder ve onu öper, Jimmy de ona karşılık verir. Gene’in grubu küçük bir dinleyici kitlesine konser verir. Louise oyun parkında gösteri yapar ve artık korkmadığı için şapkasını düşürür. Düden onarılır ve Bob’s Burgers “Büyük Yeniden Yeniden Yeniden Açılış “ını yapar.

 

İlk yorum yapan siz olun “The Bob’s Burgers Movie”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Henüz inceleme yok.