Kara Peçe Konusu

Kara Peçe izle, filmi izlemek için Hemen İzle tuşuna basarak izleyebilirsiniz.

1970 yapımı dram filminin yönetmenliğini Memduh Ün yapmıştır. Senaryosu Kadri Yurdatap tarafından yazılmıştır. Filmin başrollerinde Fatma Girik, Reha Yurdakul, Bilal İnci, Hayati Hamzaoğlu ve Ahmet Turgutlu rol almıştır. Filmde köyün ağasına karşı bir mücadele veren Ayşe’nin hikayesi konu edilmiştir.

Köyün ağası Zeynel ağa acımasız bir adamdır. Köylüleri haraca bağlamıştır. Ona karşı çıkan herkese karşı zor kullanır ve seslerini susturur. Köylülerin üzerinden servetine servet katar ve bu zulmü yıllarca devam eder. Civardaki bütün toprakları eline geçirmiştir. Yine kendisine karşı gelmiş olan Demirci Ahmet’e bir oyun tezgahlar. Adamı hırsızlık suçundan hapse attırır. Ahmet hapishanedeyken kızı Ayşe dünyaya gelir ancak doğumdan sonra Ahmet’in eşi hayatını kaybeder. Ayşe büyünce adaletli ve gözü kara bir kadın olur.

Sabahları ev işleriyle uğraşan basit bir köylü kızı iken, geceleri Kara Peçe lakabını almış, adı nam salmış bir eşkıyaya dönüşür. Geceleri taktığı kara peçeyle kimliğini gizlemektedir. Ayşe ağaya karşı köylüleri korumaya başlar. Ağa’nın korkuttuğu köylüleri ve onlardan almaya çalıştıkları mallarını tek tek kurtarır.

Borç defterlerini yakar ve aldığı toprakları geri vermezse canını bağışlamayacağını söyler. Ağa’nın adamlarını soyup ata bağlayarak bütün köye rezil eder. Ağa başlarda onu ciddiye almaz ve zulümlerine devam eder. Ama pes etmeyen Kara Peçe zamanla onun korkulu rüyası haline gelir. Bu sırada herkesin öldü sandığı Demirci Ahmet hapisten çıkmıştır ve yıllar sonra köye döner. Kızını ve eşini aramaya başlar.

Kara Peçe’yi alt edemeyen adamları ağaya oğlunu çağırmasını teklif ederler. Küçük yaşlarda ağanın oğlu Ali zabıta olmak için şehre gitmiştir. Onun mücadelesine karşı bir türlü zafer kazanamayan ağa Ali’den kendisine yardım etmesini ister. Köye dönen Ali burada Ayşe ile tanışır. Atıyla köyde dolaşırken Ayşe’yi görür ve ondan su ister. Daha ilk görüşte birbirlerinden etkilenirler. Eve dönen Ayşe onun Zeynel ağanın oğlu olduğunu öğrenince büyük bir şok yaşar. Ali ise zamanla ona karşı ilgi duymaya başlar. Yakalamak için görevlendirildiği Kara Peçe’nin aşık olduğu köylü kızı olduğundan haberi yoktur.

Kara Peçe Oyuncuları, Yönetmeni ve Ekibi

Production

Memduh Ün

Yönetmen
İlk yorum yapan siz olun “Kara Peçe”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Henüz inceleme yok.