क़यामत से क़यामत तक (Qayamat Se Qayamat Tak)

1988162 dk,

क़यामत से क़यामत तक (Qayamat Se Qayamat Tak) Konusu

Özet

Qayamat Se Qayamat Tak (transl. From doomsday till doomsday[a]), QSQT kısaltmasıyla da bilinir, yönetmenliğini Mansoor Khan’ın, senaristliğini ve yapımcılığını Nasir Hussain’in üstlendiği, başrollerinde Aamir Khan (ilk filminde) ve Juhi Chawla’nın yer aldığı 1988 yapımı Hint müzikal romantik filmidir. Film 29 Nisan 1988’de eleştirmenlerin büyük beğenisini kazanarak gösterime girdi ve büyük bir ticari başarı elde ederek Aamir Khan ve Juhi Chawla’yı süper yıldızlara dönüştüren süper bir hit oldu. Filmin konusu Leyla ile Mecnun, Heer Ranjha ve Romeo ve Juliet gibi klasik trajik aşk hikayelerinin modern bir yorumuydu. Bollywood’da “romantik müzikal türünü yeniden icat eden” QSQT, Hint sineması tarihinde bir dönüm noktası oldu ve 1990’larda Hint sinemasını tanımlayan Bollywood müzikal romantik filmleri için şablon oluşturdu.

Anand-Milind tarafından bestelenen ve sözleri Majrooh Sultanpuri tarafından yazılan film müziği de aynı derecede başarılı oldu ve 8 milyondan fazla satarak 1980’lerin en çok satan Bollywood film müziği albümlerinden biri haline geldi ve “Papa Kehte Hain” (Udit Narayan tarafından seslendirildi ve Aamir Khan’a resmedildi) albümün en popüler hit şarkısı oldu. Film müziği, Anand-Milind’in yanı sıra Hindistan’ın önde gelen plak şirketlerinden T-Series’in kariyerleri için de bir dönüm noktası oldu. Indiatimes Movies filmi “Görülmesi Gereken En İyi 25 Bollywood Filmi” arasında gösterdi. En İyi Popüler Film dalında Ulusal Film Ödülü ve En İyi Film, Mansoor Khan’a En İyi Yönetmen, Aamir Khan’a En İyi Erkek Oyuncu ve Juhi Chawla’ya En İyi Kadın Oyuncu dallarında olmak üzere on bir adaylık arasından sekiz Filmfare Ödülü kazandı.

Konu

Dhanakpur köyü çiftçileri Thakur Jaswant ve Dhanraj Singh kardeştir. Küçük kız kardeşleri Madhumati, nam-ı diğer Madhu, zengin bir Rajput ailesinden gelen Thakur Raghuvir Singh’in (Arun Mathur) küçük oğlu Ratan tarafından terk edilmiş ve hamile bırakılmıştır. Aile, Madhu’nun Jaswant’ın iddialarını reddetmesinin ardından başka bir kızla nişanlı olan Ratan’la evlenmesini reddeder. Ancak annesi daha sonra Raghuvir’e, Madhu’nun bir süre önce evlerinin dışında Ratan’a iddiaları anlattığını gizlice duyduğunu söyler ve onunla evlenmesi için yalvarır. Raghuvir hemen reddeder ve evli olmayan hamile bir kızın gelinleri olarak ailelerinin onurunu zedeleyemeyeceğini söyler. Jaswant çiftliklerini satmak ve diğer kız kardeşi Parvati’nin kocası Bhagwandas ve oğlu Shyam ile birlikte yaşadığı Delhi’ye taşınmak için köyden ayrılır, ancak Madhu’nun sevgilisi özellikle de onu hamile bıraktıktan sonra başka biriyle evleneceği için ailesinin orada büyük bir aşağılanma ve utanç yaşayacağını fark eder. Sevgilisini kaybetmenin ve onun ailesine yaşatacağı onursuzluğun üzüntüsünü yaşayan Madhu intihar eder. Hayal kırıklığına uğrayan Dhanraj onun cesedini Ratan’ın düğününe getirir ve onu öldürür. Ratan hapse atılır. İki aile artık düşmandır. Jaswant, Dhanraj’ın karısı Saroj ve oğlu Raj ile Delhi’ye, Parvati’nin evine taşınır, Bhagwandas ile bir giyim işi yapar ve iyi bir yere gelir; Raj’ı da yetiştirir.

क़यामत से क़यामत तक (Qayamat Se Qayamat Tak) Oyuncuları, Yönetmeni ve Ekibi

Dalip Tahil

Dhanraj Singh

Faisal Khan

Baba's Gang (uncredited)

Goga Kapoor

(uncredited)

Directing

Sound

Udit Narayan

Playback Singer

Alka Yagnik

Playback Singer
İlk yorum yapan siz olun “क़यामत से क़यामत तक (Qayamat Se Qayamat Tak)”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Henüz inceleme yok.