Matthew Fox

Matthew Fox kimdir? Matthew Fox kaç yaşında? Matthew Fox  aslen nereli? Matthew Fox dizileri neler? Matthew Fox filmleri neler? Matthew Fox yazdığı filmleri neler? Matthew Fox yönetmenliğini yaptığı filmleri neler? Matthew Fox hangi burç? Matthew Fox hakkında merak ettiğiniz ve bilmeniz gereken her şeyi sizin için bu yazımızda derledik.

Matthew Fox Kimdir?

Matthew Chandler Fox  14 Temmuz 1966 Pensilvanya doğumlu Amerikalı aktördür. 54 yaşında ve yengeç burcudur.

Matthew Fox Kimdir?

Babası çoğunlukla İngiliz kökenli çok mavi kanlı Pennsylvania ailesindendi, annesi yarı İtalyan ve yarı İngiliz soyundan geliyordu. Üç erkek çocuktan ikincisi olan Fox, ebeveynleri ve erkek kardeşleri Francis Jr. ve Bayard ile birlikte bir yaşındayken Wyoming’e taşındı. Wind River Indian Reservation’da, Wyoming, Crowheart’a yerleştiler.  Annesi bir öğretmendi ve bir petrol şirketinde danışman olan babası, uzun boynuzlu sığır ve at yetiştirdi ve Coors birası için arpa yetiştirdi.  Matthew Deerfield Academy’ye bir yıl yüksek lisans olarak katıldı ve 1984 sınıfıyla mezun oldu.1989’da ekonomi alanında Columbia Üniversitesi’nden B.A. ile mezun oldu. 

25 yaşındayken Fox, ilk kez bir Wings bölümünde sahneye çıktı. Aynı yıl kısa ömürlü dramatik bir dizi olan Freshman Dorm’da rol aldı.  CBS Schoolbreak Özel dizisindeki Charlie rolü de dahil olmak üzere, My Boyfriend’s Back  ile beyazperdede yardımcı rollerde oynamaya devam etti.

1994’te Fox, 1994-2000 gençlik draması Party of Five’da bir araba kazasında her iki ebeveynini de kaybeden beş kardeşin en büyüğü olan Charlie Salinger olarak başrolde oynadı, Scott Wolf, Neve Campbell ve Jennifer Love ile birlikte başrolü paylaştı. Hewitt ve Lacey Chabert.

1996’da People Magazine, Fox’u Dünyanın En Güzel 50 Kişisi’nden biri olarak seçti. Beşinci Parti’nin altıncı sezonunun ardından iptal edilmesinin ardından Fox, 2002’de başka bir dizi olan Haunted’da rol aldı.

Eylül 2004’ten Mayıs 2010’a kadar Fox, Lost’ta kendini adamış ancak sorunlu cerrah Dr. Jack Shephard’ın rolünü oynadı. Başlangıçta James “Sawyer” Ford rolü için seçmelere katıldı. Bununla birlikte, ortak yaratıcı J. J. Abrams, Jack rolü için daha iyi olacağını düşündü, başlangıçta yalnızca pilot bölüm için olması planlanan bir rol.  Fox, Altın Küre’ye aday gösterildi, 2005 Uydu Ödülü’nü kazandı ve Lost’taki rolüyle Drama Dizisinde Bir Ensemble tarafından 2006 Screen Actors Guild Award En İyi Performans Ödülü’nü paylaştı.

Fox, Lost’tan sonra “televizyonla işinin bittiğini” defalarca ifade etti.

2011’de Londra’nın West End’inde Olivia Williams’la birlikte In a Forest, Dark and Deep adlı tiyatro oyununda oynadı.

Fox, Alex Cross’ta kötü adam Michael “The Butcher” Sullivan olarak rol aldı, “Picasso” lakaplı. Fox, rol için son derece kaslı bir vücut geliştirdi ve vücut yağının çoğunu attı. Film kritik ve ticari bir başarısızlıktı, ancak Fox, Lost’un Jack Shephard’ından çok farklı bir rolde dönüşümü ve güvenilirliği için övgü aldı.

Brad Pitt’in oynadığı 2013 yapımı World War Z filminde çok kısa bir süre rol aldı.

Juan de Dios Garduño’nun en çok satan kitabı Y pese a todo’dan uyarlanan Miguel Ángel Vivas’ın yönettiği, Temmuz 2015’te yayınlanan Extinction  filminde rol aldı.

1992’de Fox, uzun süredir sevgilisi olan, İtalya’nın yerlisi olan Margherita Ronchi ile evlendi. Çift, Fox Columbia’da öğrenciyken tanıştı. Çiftin daha sonra Kyle Allison ve Byron adında iki çocuğu oldu. Fox, keskin bir fotoğrafçıdır. The Complete First Series of Lost ile birlikte yayınlanan bir bonus disk, sette oyuncu kadrosunun ve ekibin çektiği fotoğrafları gösteren “The Art of Matthew Fox” özelliklerini içeriyor.

28 Ağustos 2011’de Fox, Cleveland, Ohio’da bir kadın otobüs şoförüne saldırmakla suçlandı.  Savcılar Fox’u suçlamama kararı aldı. Mayıs 2012’de, otobüs şoförü avukatının çekilmesi ve “kasıtlı olarak başarısız olduğunu ve tam ve zamanında işbirliği ve bilgi vermeyi reddettiğini” ortaya çıkardıktan sonra bir hukuk davasını geri çekti.

Matthew Fox Filmleri?

1993 My Boyfriend’s Back

2006 Smokin’ Aces

2006 We Are Marshall

2008 Vantage Point

2008 Speed Racer

2012 Alex Cross

2012 Emperor

2013 World War Z

2015 Extinction

2015 Bone Tomahawk

Matthew Fox Televizyon?

1992 Wings

1992 Freshman Dorm

1993 CBS Schoolbreak Special

1994–2000 Party of Five

1995 MADtv

1999 Behind the Mask

2002 Haunted

2004–2010 Lost

2006 Saturday Night Live

2007–2008 Lost: Missing Pieces