Daniella Kertesz

Daniella Kertesz kimdir? Daniella Kertesz kaç yaşında? Daniella Kertesz aslen nereli? Daniella Kertesz dizileri neler? Daniella Kertesz filmleri neler? Daniella Kertesz yazdığı filmleri neler? Daniella Kertesz yönetmenliğini yaptığı filmleri neler? Daniella Kertesz hangi burç? Daniella Kerteszhakkında merak ettiğiniz ve bilmeniz gereken her şeyi sizin için bu yazımızda derledik.

Daniella Kertesz Kimdir?

Daniella Kertesz  11 Mart 1989 Ramat HaSharon , İsrail doğumlu oyunucudur. 32 yaşında ve balık burcudur.

Daniella Kertesz Kimdir?

Kertesz, İsrail’in Ramat HaSharon kentinde Yahudi kökenli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası Gabriel Kertesz, tarihi mahalleleri ve simge yapıları korumak için çalışan bir mimar. Dokuz yaşındayken Romanya’dan İsrail’e göç etti.  Annesi Dorothy, 20 yaşındayken Belçika’dan İsrail’e göç etmiş bir İngilizce öğretmenidir. Kertesz, ailesinin en küçük çocuğu.

Kertesz çocukluğunu İsrail’in Kudüs kentindeki Yemin Moshe semtinde büyüyerek geçirdi.  15 yaşındayken ailesiyle birlikte Tel Aviv’e taşındı.

Babası İsrail Savunma Kuvvetleri’nde uçaksavar birliğinde görev yapmasına ve erkek kardeşi helikopter pilotu olmasına rağmen Kertesz Vicdani retçi olduğu için İsrail ordusunda hizmet vermedi. 18 yaşındayken İsrail’den göç etti ve Amerika Birleşik Devletleri’nde ikamet etti.

Kertesz  hevesli bir dansçıydı, üç yaşından itibaren dans eğitimi alıyor ve Rubin Müzik ve Dans Akademisi’ne gidiyor. Ancak dokuzuncu sınıfa girmeden önce Kudüs’te yaşadığı son yaz, Tel Aviv’deki erkek kardeşini ziyaret ederken, binanın merdiven boşluğunda bir oyuncu yönetmeniyle tanıştı ve oyuncu yönetmeni ona yeni bir televizyon dizisi için bir seçmeler teklif etti. Rolü kendisine verildi ve ilk kez 14 yaşında Uri Barbash ve Benny Barbash kardeşler tarafından yaratılan İsrail televizyon dizisi Reds (Adumot [o]) ‘da göründü.  Erkeklerin takımından ayrılması istendikten sonra sadece kızlara özel bir takım oluşturan 15 yaşındaki futbolcunun ana karakteri Noa Sperling’di. Dizi iki sezon yayınlandı.

Daha sonra 2007’de Irit Linur tarafından yaratılan Screenz and Custody (Mishmoret) adlı iki dizide küçük roller üstlendi ve burada iki kez boşanmış bir babanın küçük kızı Tamar’ı canlandırdı. Kertesz daha sonra Yes uydu ağında “Masks” drama dizisinde rol aldı.

Kertesz, 2008 İsrail Kanalı 10 dizisi The Naked Truth  (Ha-Emet Ha’Eroma) ‘nın 13 bölümünde 17 yaşındaki Hagar Ben David’i kayıp olarak oynayarak daha da öne çıktı. O yıl İsrail Kanal 10’daki Loving Anna’da (“Le’ehov et anna”) masum bir kız olan Avia’yı da canlandırdı.

Kertesz, 2013 yapımı Dünya Savaşı Z filminde, İsrail Savunma Kuvvetleri’nde  Brad Pitt’in karakterinin hayatını korumakla görevlendirilen “Segen” i (İbranice’de “birinci teğmen” anlamına gelir) oynadı.  Rol için Tel Aviv’de ve ardından Malta’da Marc Forster ve yapımcılarla birlikte seçmelere katıldı.

Ayrıca, 2015’te yayınlanan psikolojik gerilim filmi AfterDeath’ta Onie’yi canlandırdı ve Dünya Savaşı Z 2’de görünmesi planlanıyor, ancak bu proje sonunda 2019’da iptal edildi.

Daniella Kertesz Filmleri?

2008-2009 Ha-Emet Ha’Eroma

2013 World War Z

2015 AfterDeath

2019 Incitement

2020 Shtisel