Morgan Spurlock

Morgan Spurlock kimdir? Morgan Spurlock kaç yaşında? Morgan Spurlock aslen nereli? Morgan Spurlock dizileri neler? Morgan Spurlock filmleri neler? Morgan Spurlock yazdığı filmleri neler? Morgan Spurlock yönetmenliğini yaptığı filmleri neler? Morgan Spurlock hangi burç? Morgan Spurlock hakkında merak ettiğiniz ve bilmeniz gereken her şeyi sizin için bu yazımızda derledik.

Morgan Spurlock kaç yaşında? Morgan Spurlock aslen nereli? Morgan Spurlock hangi burç?

Morgan Spurlock 7 Kasım 1970 tarihinde Parkersburg, Batı Virginia, ABD’de dünyaya geldi ve akrep burcudur.

Morgan Spurlock kimdir?

Spurlock, Batı Virginia’nın Beckley şehrinde bir devlet lisesi olan Woodrow Wilson Lisesi’nde eğitim gördü. 1993 yılında New York Üniversitesi Tisch School of the Arts’tan film dalında BFA ile mezun oldu. Kardeşlik Phi Gamma Delta üyesidir.

2004 Akademi Ödülü adayı Super Size Me’yi yapmadan önce, Spurlock bir oyun yazarıydı ve 1999’da New York Uluslararası Fringe Festivali’nde ve 2000’de Route 66 Amerikan Oyun Yazarlığı Yarışması’nda The Phoenix adlı oyunuyla ödüller kazandı.

Ayrıca MTV için I Bet You Will’i yarattı. Bahse girerim, para karşılığında gösteri yapan sıradan insanların yer aldığı beş dakikalık bölümlerden oluşan popüler bir İnternet web yayını olarak başladı. Web yayını, ilk beş günde bir milyondan fazla hit ile başarılı oldu. MTV daha sonra Spurlock’un ev sahipliğini yaptığı programı satın aldı ve yayınladı. Spurlock’a ilham veren belgesel filmlerin listesi Brother’s Keeper, Hoop Dreams, The Thin Blue Line, Roger and Me, Harlan County USA ve The Last Waltz’ı içeriyor. Brother’s Keeper’ı tüm zamanların en büyük belgeseli olarak görüyor. 2008’de Fox Television Studios ile bir anlaşma imzaladı.

Spurlock, Catfish filminin gösterimindeyken, daha sonra filmin yapımcılarına yaklaştı ve Catfish’i “şimdiye kadar gördüğü en iyi sahte belgesel” olarak nitelendirdi.  2017 yılında Spurlock, geçmişte eşlerini ve kız arkadaşlarını aldatmanın yanı sıra cinsel taciz iddiasını çözümlemek de dahil olmak üzere geçmişte cinsel tacizde bulunduğunu kabul ettikten sonra prodüksiyon şirketinden istifa etti.

Morgan Valentine Spurlock Amerikalı bir belgesel film yapımcısı, mizahçı, televizyon yapımcısı, senarist ve oyun yazarıdır. Spurlock’un filmleri arasında Super Size Me (2004), Usame bin Ladin Dünyanın Neresinde? (2008), POM Harika Sunar: Satılan En Büyük Film (2011), Comic-Con Bölüm IV: Bir Hayranın Umudu (2011), One Direction: Bu Biziz (2013) ve Super Size Me 2 (2017) filmleri yer alıyor.  Reality televizyon dizisi 30 Days’in (2005–2008) baş yapımcısı ve yıldızıydı. Haziran 2013’te Spurlock, CNN programı Morgan Spurlock Inside Man (2013–2016) ev sahibi ve yapımcısı oldu. Ayrıca, kısa film içerik pazarlama şirketi Cinelan’ın kurucu ortağıdır.