Dominique Fishback

Oyunculuk

2020

Proje

- Robin

Dominique Fishback kimdir? Dominique Fishback kaç yaşında? Dominique Fishback aslen nereli? Dominique Fishback dizileri neler? Dominique Fishback filmleri neler? Dominique Fishback yazdığı filmleri neler? Dominique Fishback yönetmenliğini yaptığı filmleri neler? Dominique Fishback hangi burç? hakkında merak ettiğiniz ve bilmeniz gereken her şeyi sizin için bu yazımızda derledik.

Dominique Fishback Kaç Yaşında? Dominique Fishback  Aslen Nereli? Dominique Fishback Hangi Burç?

Dominique Fishback 22 Mart 1991 New York doğumlu Amerikalı aktris ve bir oyun yazarıdır. 30 yaşında ve koç burcudur.

Dominique Fishback Kimdir?

Fishback ilk 10 yaşından oyunculuk ile ilgilenmeye başladı. O mezun Pace Üniversitesi’nde 2013 yılında Tiyatrosu’nda mezun oldur.

En çok Show Me a Hero’da Billie Rowan,  Darlene on The Deuce ve Deborah Johnson’ı Judas ve Kara Mesih ile tanınır. Judas ve Kara Mesih’de  Yardımcı Rolde En İyi Kadın Oyuncu dalında BAFTA Ödülü’ne aday gösterildi. 

Fishback, 2014 yılında Off-Off-Broadway oyununun prömiyerini yaptı. Subverted 22 karakter oynadı.  Üstün Solo Performans dalında 2015 Yenilikçi Tiyatro Ödülü’ne aday gösterildi. 2016 yılında Abingdon Theatre Company, Fishback’i ilk Residency Programının alıcılarından biri olarak duyurdu.  Aktrisin tekrar eden ilk büyük rolü, Yonkers’ın konut dizisi Show Me a Hero’da bekar anne Billie Rowan rolüydü.  İlk düzenli rolü, 1970’lerin Times Meydanı draması The Deuce’tadır. Fishback, “tatlı bir şekilde savunmasız” fahişe Darlene olarak gösterdiği performans nedeniyle gösterideki öne çıkanlardan biri olarak kaydedildi. Ortak yaratıcı David Simon, Darlene rolündeki bir aktris olarak güçlü yönlerine dikkat çekti. The Deuce’daki rolü için Fishback, USA Today tarafından 2017 sonbaharında insanların izlemesi gereken beş yeni yüzden biri olarak listelendi. İlk filmi Night Comes On, prömiyeri 2018 Sundance Film Festivali’nde yapıldı.  Popüler genç yetişkin kitabına dayanan The Hate U Give (2018) filminde Kenya rolünü oynadı. Ayrıca 2018’de Fishback, Jay-Z’nin annesi Gloria Carter’ın daha genç bir versiyonu olarak “Smile” klibinde yer aldı.  Fishback, yönetmenliğini Ariel Schulman ve Henry Joost’un yaptığı Project Power’da, 14 Ağustos 2020’de Netflix tarafından yayınlanan Jamie Foxx ve Joseph Gordon-Levitt’in karşısında sokak zekası bir genci canlandırıyor.  2021’de Daniel Kaluuya ile birlikte Judas and the Black Messiah’da Fred Hampton’ın ortağı ve Fred Hampton Jr.’ın hamile annesi Deborah Johnson olarak rol aldı.

Dominique Fishback Filmleri?

2018 Night Comes On

2018 The Hate U Give

2020 Project Power

2021 Judas and the Black Messiah

Dominique Fishback Televizyon?

2013 The Knick

2014 The Affair

2015 The Americans

2015 Blue Bloods

2015 Royal Pains

2015 Show Me a Hero

2017–19 The Deuce

2018 Random Acts of Flyness